041 - 36571813
پنجشنبه 13 دي 1403

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تبریز

تاریخ : پنجشنبه 4 دي 1399
کد 552

مرکز ملی آموزش مدیریت سلامت (NPMC)، به عنوان مرکز همکار موفق سازمان بهداشت جهانی منطقه EMRO، در نشست جهانی مراکز همکار WHO معرفی شد.

در نشست مجازی روسای مراکز همکار سازمان جهانی بهداشت از مرکز ملی آموزش مدیریت سلامت تبریز به عنوان نمونه ای موفق در مدیریت سیستم سلامت تجلیل شد.
در این نشست جهانی، دکتر F.Gulin Gedik از منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، مرکز ملی آموزش مديريت سلامت NPMC را به عنوان یک مركز نمونه موفق در همکاری با سازمان بهداشت جهانی در حوزه مدیریت سیستم سلامت در منطقه EMRO معرفی کرد. وي با معرفی برنامه های آموزشی و پژوهشی مشترک مرکز ملی آموزش مدیریت سلامت ، همکاریهای این مرکز در زمینه آموزش برای مدیریت بیمارستانها، ایجاد روشی برای ارزیابی و mapping مدیریت سلامت کادر درمان در کشورهای مدیترانه شرقی، و برنامه ریزی برای رویارویی با چالش های ایجاد شده به دنبال پاندمی برای کادر درمان در ایران را مثال زدنی خواند.
وی با بیان این که در حال حاضر 48 مرکز همکار در 14 کشور منطقه در حال همکاری با این سازمان هستند افزود: کشور ایران در این میان با داشتن 15 مرکز فعال بیشترین سهم را در اختیار دارد.
دکتر محمود یوسفی مسئول مرکز همکار WHO در مرکز ملی اموزش مدیریت سلامت برای آموزش و پژوهش در زمینه مدیریت نظام سلامت، نیز در این وبینار گزارش جامعی از تجارب، برنامه ها و چالش های  آن مرکز  در زمینه  توسعه و انتقال دانش در نظام مدیریت سلامت  ارائه دادند.
وی همچنین اهمیت تقویت سیستم بهداشتی در دوران پساکرونا و تلاش این مرکز در این راستا را تشریح  کرد.
در این نشست  که با حضور اعضای 800  مرکز  تحقیقات همکار سازمان جهانی بهداشت در 80 کشور جهان  و به صورت مجازی برگزار شد  برنامه های جاری و اولویت های سازمان جهانی بهداشت و مراکز همکار ازجمله  پاسخگویی مراکز در بحران کووید-19 ، تجارب، چالش ها و همچنین ظرفیت ها و زمینه های همکاری در حوزه های مختلف سلامت ،  پرستاری ، بهداشت شغلی ، بیماری های واگیر و غیرواگیر  ، تغذیه ، بهداشت روان ، بیماری های مزمن و فناوری بهداشت  ارائه شد.
در آغاز جلسه دکتر تدروس آدهانوم، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت سابقه تشکل مراکز همکار و اهمیت موسسات ملی برای اهداف بین المللی را تشریح و 
با اشاره به وجود 15 شبکه مراکز همکار در حوزه های مختلف از جمله اخلاق پزشکی، امنیت غذا، مامائی و پرستاری، مقاومت ضد میکروبی، سلامت شغلی و... در دنیا بر لزوم شبکه سازی میان مراکز همسو تاکید کرد.
وی  همچنین به تمایل WHO برای ایجاد مراکز همکار بیشتر بخصوص در کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط اشاره کرد.
وی در خصوص نقش سازمان جهانی بهداشت و مراکز همکار در همه گیری اخیر گفت: با بهره گیری از ظرفیت های سازمان جهانی بهداشت کمتر از ظرف 2 هفته پس از گزارش اولین موارد ابتلا ویروس کووید-19، اولین تست تشخیصی با روش  PCR از سوی این سازمان معرفی شد و در دوران پاندمی شبکه مراکز همکار آنفولانزا موفق شد ظرفیت تست تشخیصی کووید-19 را در تمام مناطق دنیا فراهم کنند.
دکتر تدروس در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر این سازمان در حال اصلاح بسیاری از فرآیندها از نحوه تولید محصولات استاندارد تا نحوه جذب نیرو می باشد ، از پیاده سازی یک مدل عملیاتی جدید با قابلیت ارائه نتایج یکپارچه تر خبر داد.