041 - 36571813
يکشنبه 16 دي 1403

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تبریز

تاریخ : سه شنبه 1 تير 1400
کد 564
مرکز ملی مدیریت سلامت برگزارمی کند


برنامه آموزشی گرند راند مدیریتی ویژه مدیران با محوریت سناریو ذیل روز سه شنبه تاریخ 04/15/ 1400 از ساعت 9 الی 13در مرکز ملی آموزش مدیریت سلامت برگزار خواهد شد کلیه مدیران محترم دانشگاه علوم پزشکی تبریز دارای پست سازمانی مدیریت، از تاریخ 1400/04/02 تا تاریخ 1400/04/12 در صورت تمایل از طریق لینک زیر http://pformsaz.tbzmed.ac.ir/forms/npmc/Grand_Rounds.aspx  نسبت به ثبت نام اقدام نمایند. این دوره آموزشی دارای 8 ساعت امتیاز آموزش ضمن خدمت بوده و بصورت مجازی با استفاده از نرم افزار Adobe connect برگزار می گردد . شایان ذکر است آزمون دوره مذکور فقط برای مدیران محترمی که در سایت ثبت نام کرده و در برنامه حضور داشته باشند، فعال خواهد شد.
 
سناریوی برنامه گراند راند

"خانم رضوی 41 ساله و پرستار بخش دیالیز بیمارستان آموزشی x با سابقه 18 سال کار در حرفه پرستاری است. او متأهل و دارای یک فرزند است. شیفت های شب و کار در تعطیلات رسمی تاحدودی بر زندگی خانوادگی و روابط او با همسر و فرزندش تأثیر منفی گذاشته است. به علت عدم رسیدگی مطلوب به نیازهای فرزندش با برخی رفتارهای غیرطبیعی از جمله کمبود عاطفه در بچه اش مواجه شده است. او به تدریج دچار مشکلات گردن و کمر و واریس پا گردیده است. او یکی از پرستاران موفق و علاقه مند به کار بوده و ارتباط خوبی با همکاران و بیمارانش داشته است و حتی درصورت برخورد نامناسب بیمار یا همراهش، شرایط روحی آنان را مدنظر قرار داده و به ملایمت برخورد می کرده است. او همواره اظهار می داشت که درد و رنج بیماران و گاهی مرگ آنان بر روی روح و روان او تاثیر منفی زیادی داشته است.
با شیوع بیماری کرونا، استرس و بار کاری او زیادتر شده است. تعدادی از پرسنل بخاطر داشتن شرایط خاص از جمله داشتن فرزند کوچک یا شیرخوار، بارداری، داشتن بیماری مزمن و سایر شرایط از کار کردن در بخش کرونا خودداری نموده اند، لذا به دلیل کمبود نیرو اخیرا خانم رضوی به بخش کرونا منتقل شده است. ناشناخته بودن بیماری کرونا، ترس از این بیماری، ترس از انتقال بیماری به خانواده و عزیزانش، برخورد وحشت زده مردم و اطرافیان با او بخاطر کار در بیمارستان و برخورد نامناسب همراهان بیماران متوفی از کرونا، به شدت او را تحت فشار قرار داده و مضطرب کرده است. در روز های ابتدایی شیوع کرونا، با کمبود تجهیزات حفاظت فردی مواجه بوده که به تدریج رفع شده است. پوشیدن لباس‌های محافظتی و ماسک شرایط کاریش را سخت تر کرده است. خانم رضوی خودش نیز دوبار به بیماری کرونا مبتلا شده است و بعد از آن توانایی جسمی او اندکی پایین آمده و احساس می کند کم انرژی شده و از نظر روحی نیز آسیب پذیر شده است. خواب و زمان های استراحت او نیز مختل شده است.
در کنار این موارد، خانم رضوی و سایر همکارانش از مشکلات پرداختی ها و تبعیض های مالی و کاری در محیط کار و گاها تصمیمات غیر کارشناسی شده مسئولین مافوق و عدم وجود جو سازنده برای ارائه پیشنهادات و تجارب مفید برای بهبود روش ها شاکی هستند. در کل به علت تبعیض های محیط کاری، تقریبا هیچ دورنمای شغلی جهت ارتقا متصور نمی باشد.
او به تدریج صبح ها دیر از خواب بیدار می شود و با اکراه و سختی به سرکار می رود. حوصله سر و کله زدن با بیماران و دانشجویان را از دست داده است، هر چند ایشان به استعفا فکر می‌کند اما نیاز مالی در زندگی خانوادگی‌امکان‌چنین‌تصمیمی را  از ایشان گرفته است . این تغییر رفتار او از دید مدیران وی دور نمانده و با توجه به مشاهده رفتارهای مشابه در سایر پرسنل منجمله درخواست استعفای تعدادی از آنان، به فکر چاره اند. پیشنهاد عملی شما به مدیران بیمارستان برای مدیریت وضعیت فوق چه می باشد؟"