041 - 36571813
شنبه 8 دي 1403

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تبریز

تاریخ : يکشنبه 8 مهر 1403
کد 667

سومین وبینار مرکز ملی آموزش مدیریت سلامت در سال 1403 برگزار گردید

سومین وبینار مرکز ملی آموزش مدیریت سلامت در سال 1403 با عنوان گامی بسوی UHC  با موضوع گفتگوی سیاستی در نظام سلامت : از تئوری تا عمل در تاریخ 1403/07/04 با حضور جناب دکتر علی محمد مصدق راد و با همکاری سرکار خانم دکتر لیلی اسلامبولچی ، جناب دکتر حامد دهنوی ، سرکار خانم دکتر مهدیه حیدری با تعداد شرکت کننده 82 نفر برگزار گردید.

دکتر مصدق راد در بیانات خود وضعیت سیاسی و شکافهای  بین وضعیت موجود و وضعیت مطلوب که نیاز های اساسی برای اصلاح در جامعه دیده می شود را بصورت تئوری در 45 دقیقه اول بیان کردند سپس با مشارکت اساتید محترم و شرکت کنندگان به بررسی راهکارها پرداختند.  ایشان اظهار داشتند سیاست یا خط مشی، مسیر تفکر و شیوه اندیشیدن و تصمیم گیری مدیران را مشخص نموده و با اهداف سازمان سازگاری میکند و با تدوین سیاست های کلان سازمان از بروز تضاد یا تعارض در تصمیمات مدیران سازمان ممانعت بعمل می آید .

هدف ، دستیابی به پوشش همگانی سلامت بوده که سیاست تامین مالی سلامت باید از روش پیش پرداخت مشارکت های مالی برای مراقبت های سلامتی بهره برده و ریسک بیماری را کم کند . ایشان مقاله ای تحت عنوان مدل کاربردی سیاستگذاری و تحلیل سیاست سلامت را ارائه کردند.

ایشان در ادامه بیان کردند که گفتگوی سیاسی یک فرایند تعاملی و مشارکتی است که در آن ذینفعان مختلف در مورد مسائل مهم سیاستی به بحث و تبادل نظر می پردازند که بر شفافیت کمک کرده و موجب اعتماد بیشتر مردم به دولت و نظام سلامت و سیاست می شود . برای تعریف و تدوین و اجرای سیاست، گفتگوی های سیاستی برگزار می شود که طی یک پروتکل همانند بارش افکار است و نوعی تصمیم سازی می باشد و نمونه هایی از برنامه ریزی گفتگوی سیاستی عنوان شد.

سپس در ادامه برنامه راهکارهایی برای تقویت تاب آوری اقلیمی نظام سلامت توسط اساتید محترم بیان شد.

سرکار خانم دکتر اسلامبولچی : افزایش زمین های شور و حاصلخیز بر روی سلامت و اقتصاد مردم تاثیر گذاشته و امنیت غذایی جامعه با خطر مواجه است. سوء تغذیه زمینه ساز بیماریهای مزمن است و باید هر چه سریعتر گفتگویی برای تدوین راهکاری در این زمینه برای حفظ سلامت جامعه کرد.

جناب دکتر دهنوی : پیرو جلسات قبلی در وزارت در راستای همین برنامه جلساتی برگزار شد و مستنداتی که پیش نویس شده بود کمک شایانی به همکاران کرد. موضوع تغییر اقلیم گرما و سرمایی بی وقفه در بحث جا به جایی فصل هاست. باران های سیل آسا مراکز درمانی رو هم دچار چالش کرده و همچنین فرونشست و رانش زمین ، ورشکستگی آبی ، از بین رفتن منابع آبهای سطحی و زیر زمینی خطرات جدی دیگری ست .

سرکار خانم دکتر حیدری : با تایید بیانات همکاران محترم اشاره به تغییرات دما و بارندگی و از بین رفتن بی رویه جنگل ها و همچنین آلودگی هوا که اثرات مخرب زیادی در وضعیت تنفس انسان ها گذاشته است و طوفان های پر از گرد و خاک ، ذوب شدن یخچال های طبیعی ، جابه جایی جمعیت و مهاجرت انسان ها و حتی حیوانات اشاره کردند.

در ساعات پایانی جلسه دکتر مصدق راد مشارکت بین اعضا و چالش هایی مبنی بر این موضوع رغبت شرکت کنندگان را افزایش دادند.